A Beatles örök és mindig aktuális

A Beatles örök és mindig aktuális

– állítja Derecskei Zsolt, gitáros, billentyűs, énekes, aki életre hívta a „The Bits” névvel illetett, új „Hungarian Beatles Supergroup”-ot, mely komoly jövő előtt áll. Bemutatkozó koncertjük április 3-án lesz a Muzikumban. A Beatles dalokból áradó új és még újabb zenei leleményeket szeretné felfedezni és a közönséggel megosztani a banda minden tagja, akiknek első zenei élményük egyaránt a Beatleshez köthető.

Az együttes további két tagja Bárth János (gitár, ének) és Kasléder Albert (basszusgitár, ének) is gyakorlott, több zenekarban megfordult, illetve jelenleg is játszó muzsikusok, ám az alapító Derecskei Zsolt amellett, hogy zenészként egész Európát bejárta, azt is elmondhatja magáról, hogy több alkalommal is fellépett a liverpooli Cavern club színpadán, a nem véletlenül ott megrendezett Beatles weeken. Hozzá kell tenni, nem akárkik előtt és nem is kis sikerrel.
Mikor a névválasztásról kérdeztük, a következőket nyilatkozta a közelmúltban: „Kellett egy könnyen megjegyezhető, ütős név, ami hajaz a Beatlesre, leírva és kimondva is, netalán még a hozzá tartozó domain is szabad…” Ugyanakkor nem szeretné, ha e név alapján elektronikus zenét játszó zenekarnak tűnnének, úgyhogy a “falatkák” fordítást/ideológiát kanonizálta a névbe. A The Bits vezetőjének állítása szerint a Merriam-Webster angol szótár szerint a “bit” egyik jelentése az ínyenc falat. “Ilyen módon szeretnék majd szórakoztatni a közönséget, ínyencségeket nyújtva.”

A zenekar április 3-i bemutatkozó koncerten megmutatták, milyen átütő ereje van a mindenki által ismert, “the Bits-es értelmezésben” mégis új élményt nyújtó számoknak. Szűk három hónap alatt készítettek egy ütős műsort, melyben a slágereket kedvelők és az igazi Beatles ínyencek is találtak olyat, amiért kár lett volna ezt az alkalmat kihagyni. A koncerten készült el a zenekar promóciós video és hangfelvétele is, amit hamarosan láthatunk és természetesen további fellépések is követik majd egymást, érdemes figyelni az oldalakat. Májusban ismét a Muzikum színpadán tarolnak a fiúk, illetve ami már most valószínű: a Szigethalmi napok keretében várható június elején egy szabadtéri akusztikus koncert.

 

A zenekar honlapja már működik: http://www.thebits.hu/ és lehet őket lájkolni a Facebook-on is: https//www.facebook.com/thebits.hu

zkz

Submit a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.